20 Led

Poznávání Brd – 4 denní cyklovýlet

 

Zveme Vás na 4 denní cyklovýlet, který se koná ve dnech 28.4. – 1.5.2017

Ubytování zajištěno v RZ Věšín uprostřed Brdských lesů ve čtyřlůžkových chatkách (palandy)  s polopenzí. Ložní prádlo k dispozici, v případě chladného počasí lze přitápět. Cena za den pobytu pro jednu osobu 390,- Kč.

Na kolech společně zkusíme projet to nejznámější z pohoří: zříceninu hradu Valdek, vyšlápneme si na Prahu, ze které lze při dobré viditelnosti spatřit i Brno a samozřejmě i na nejvyšší vrchol Brd – Tok. Padrťské rybníky – asi nejnavštěvovanější místo – samozřejmě nemineme. Nahlédneme i do jižní části Brd, která byla vždy veřejnosti přístupná, a proto je snad nyní trochu opomíjena a vydáme se třeba na vrch Třemšín.

A aby nebylo té přírody moc, krásu vybudovanou našimi předky můžeme pak obdivovat na zámku v Březnici. Navštívíme i městečko, kde jako učitel působil a dobrovolně ukončil svůj život autor známé České mše vánoční – Jan Jakub Ryba. Trochu nedávné a neslavné historie nás čeká při návštěvě Atom muzea v Mišově. V jednom z dříve nejstřeženějších a nejtajnějších vojenských objektů v prostoru obsazeném sovětskou armádou.

Poslední den necháme již kola odpočinout a nabídneme vám návštěvu Příbrami: nejen poutní místo Svatá hora a Muzeum hornictví.

Změna programu vyhrazena podle počasí. I Brdy dokáží nepříjemně překvapit, ne nadarmo jsou přirovnávány k Šumavě

A to ještě není všechno, něco si pro vás necháme jako překvapení.

Doprava:  autobus s vlekem na kola

Přihlášky:      výhradně mailem do 28.2.2017 příjímá p. Jaroslav Balcar protel@atlas.cz     telefon: 608 100 553 )

Těší se na Vás Hanka a Jarda